Hoe weet je waar de verstopping zit?

Een verstopt riool kan een enorme overlast veroorzaken, van stankoverlast tot terugkerende afvoerproblemen. Het is echter niet altijd eenvoudig om de exacte locatie van de verstopping te achterhalen, vooral omdat het rioolstelsel onder de grond verborgen ligt. Gelukkig beschikt Clever Riooltechniek over geavanceerde technologieën en expertise om dit probleem op te lossen. Wil je eerst weten hoe je zelf je riool kan ontstoppen? Lees dan onze andere blog.

Een van de meest effectieve methoden die Clever Riooltechniek gebruikt, is rioolcamera-inspectie. Met behulp van speciale camera’s kunnen ze letterlijk een kijkje nemen in je rioolstelsel zonder dat er graafwerkzaamheden nodig zijn. Deze kleine, flexibele camera’s worden in het riool ingebracht en verzenden live beelden naar een monitor bovengronds. Op deze manier kunnen de experts van Clever Riooltechniek nauwkeurig de locatie van de verstopping identificeren en de aard ervan beoordelen.

Naast camera-inspectie maakt Clever Riooltechniek ook gebruik van andere geavanceerde technieken, zoals rookdetectie en ultrasone apparatuur. Rookdetectie omvat het inbrengen van rook in het rioolstelsel, waardoor de locatie van eventuele lekkages of openingen kan worden vastgesteld. Ultrasone apparatuur wordt gebruikt om geluidsgolven door het rioolstelsel te sturen en verstoringen in de geluidsgolven te detecteren, wat kan wijzen op een verstopping of ander probleem. Zo komen we er achter waar de verstopping zit.

Met deze geavanceerde methoden kan Clever Riooltechniek niet alleen de locatie van de verstopping nauwkeurig vaststellen, maar ook een effectieve oplossing voorstellen om het probleem snel en efficiënt te verhelpen. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar minimaliseert ook de verstoring van je woning of bedrijf, bijvoorbeeld in Deventer.

Kortom, als je te maken hebt met een verstopt riool en je weet niet waar de verstopping zit, kun je vertrouwen op de expertise van Clever Riooltechniek. Met hun geavanceerde technologieën en ervaren team kunnen ze snel de oorzaak van het probleem achterhalen en een passende oplossing bieden. Neem vandaag nog contact met hen op en laat je rioolproblemen achter je!

riolering-ontstoppen-deventer

Chat openen
Direct chatten met een expert?
Hallo! Hoe kunnen we je helpen?