Hoe kan ik mijn riool ontstoppen?

Of je nu een verstopte gootsteen, wc of douche hebt, een verstopt riool kan een enorme overlast veroorzaken. Gelukkig is Clever Rioolservice hier om te helpen! Met jarenlange ervaring in rioolontstopping in Deventer en omgeving, delen we graag enkele waardevolle tips over hoe je zelf je riool kunt ontstoppen.

1. Voorkom Overmatig Gebruik van Chemische Ontstoppingsmiddelen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om naar de dichtstbijzijnde winkel te rennen voor een krachtig ontstoppingsmiddel, kunnen deze chemicaliën schadelijk zijn voor zowel je leidingen als het milieu. Bovendien bieden ze vaak slechts een tijdelijke oplossing voor het probleem.

2. Maak Gebruik van Natuurlijke Ontstoppingsmethoden

In plaats van chemische ontstoppingsmiddelen, probeer natuurlijke methoden om je riool te ontstoppen. Een combinatie van heet water, azijn en baking soda kan vaak wonderen verrichten. Giet eerst een kopje baking soda in de afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Laat het mengsel bruisen en spoel het vervolgens weg met heet water.

3. Gebruik Een Plopper (Ontstopper)

Een plopper, ook wel bekend als ontstopper, is een eenvoudig maar effectief gereedschap voor het ontstoppen van afvoeren. Plaats de plopper over de afvoer, zorg ervoor dat er water in de gootsteen staat om een goede afdichting te creëren, en duw en trek vervolgens krachtig om een vacuüm te creëren dat de verstopping kan opheffen.

4. Reinig Het Sifon

Vaak wordt een verstopping veroorzaakt door een ophoping van vuil en puin in het sifon, het gebogen stuk pijp onder de gootsteen of wastafel. Maak het sifon los en reinig het grondig om verstoppingen te verwijderen.

5. Huur Professionals In

Als bovenstaande methoden niet werken of als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Clever Rioolservice beschikt over geavanceerde apparatuur en expertise om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen snel en efficiënt te verhelpen.

Conclusie

Een verstopt riool kan een echte nachtmerrie zijn, maar met de juiste kennis en gereedschappen kun je vaak het probleem zelf oplossen. Als je echter hulp nodig hebt, staat Clever Rioolservice altijd paraat om je te assisteren. Met onze professionele diensten kun je snel weer genieten van een probleemloze afvoer. Wil je weten wat het ontstoppen van het riool kost? Bekijk dan deze blog.

toilet-verstopt-deventer

Chat openen
Direct chatten met een expert?
Hallo! Hoe kunnen we je helpen?