Wat kost het om een afvoer te ontstoppen?

Welkom bij Clever Rioolservice, uw vertrouwde partner in het oplossen van al uw riool- en afvoerproblemen in Nijmegen en omstreken. Eén van de meest gestelde vragen die wij ontvangen is: “Wat kost het om een afvoer te ontstoppen?” In deze blog leggen we uit waar de kosten van een ontstopping door worden bepaald en wat u kunt verwachten als u ons inschakelt.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Het ontstoppen van een afvoer kan variëren in prijs, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste factoren die de uiteindelijke kosten beïnvloeden:

Soort verstopping

 • Eenvoudige verstopping: Dit zijn vaak kleinere verstoppingen die snel en efficiënt kunnen worden opgelost met standaard ontstoppingsmiddelen en -technieken. Denk hierbij aan een ophoping van haar, zeepresten of vet in de gootsteen of douche.
 • Complexe verstopping: Dit type verstopping kan dieper in het afvoersysteem zitten en veroorzaakt worden door bijvoorbeeld wortelgroei, kalkaanslag of ernstige ophoping van vuil. Hiervoor zijn geavanceerdere technieken en apparatuur nodig.

Locatie van de verstopping

 • Gemakkelijke toegang: Verstoppingen die zich dicht bij de afvoerpunten zoals de wastafel of het toilet bevinden, zijn vaak makkelijker en sneller te bereiken.
 • Moeilijk bereikbare verstoppingen: Als de verstopping zich in de hoofdriolering of een moeilijk toegankelijke plek bevindt, kan dit meer tijd en speciaal gereedschap vereisen.

Noodzakelijke materialen en technieken

 • Standaard gereedschap: Voor veel verstoppingen volstaat het gebruik van een ontstoppingsveer of plopper.
 • Geavanceerde methoden: In sommige gevallen zijn er geavanceerde technieken nodig zoals hoge druk waterreiniging (ook wel hydrojetting genoemd) of inspectie met een rioolcamera.

Spoed en beschikbaarheid

 • Reguliere werktijden: Ontstopping tijdens normale werkuren is meestal goedkoper.
 • Spoedservice: Buiten reguliere werktijden of in het weekend kan de prijs hoger uitvallen vanwege de beschikbaarheid en spoedtoeslagen.

Prijsindicatie voor ontstoppingsdiensten
Bij Clever Rioolservice begrijpen we dat u graag een indicatie wilt van de kosten voordat u een beslissing neemt. Hoewel de exacte kosten afhankelijk zijn van bovengenoemde factoren, geven we hier een algemene prijsschatting:

 • Eenvoudige verstoppingen: €75 – €150
 • Complexe verstoppingen: €150 – €300
 • Inspectie met rioolcamera: €100 – €200 (afhankelijk van de situatie)
 • Hoge druk waterreiniging: €150 – €300

Transparantie en klanttevredenheid
Wij bij Clever Rioolservice streven naar volledige transparantie en klanttevredenheid. Voordat wij aan de slag gaan, voeren wij een grondige inspectie uit en bespreken wij met u de beste aanpak en de bijbehorende kosten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Contact en afspraken
Heeft u last van een verstopte afvoer? Wacht niet langer en neem contact op met Clever Rioolservice. Ons deskundige team staat klaar om uw problemen snel en efficiënt op te lossen. U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of door het invullen van het contactformulier op onze website.

Clever Rioolservice – Voor een vlotte en zorgeloze oplossing van al uw rioolproblemen in Nijmegen en omstreken.

Chat openen
Direct chatten met een expert?
Hallo! Hoe kunnen we je helpen?