Last van een hardnekkige verstopping in de keuken? Ontdek onze tips!

Een verstopping in de keuken kan voor veel frustratie zorgen. Niets is vervelender dan een gootsteen die niet goed doorloopt terwijl je net bezig bent met koken of de afwas. Gelukkig zijn er diverse manieren om zelf een verstopping te verhelpen voordat je een professional inschakelt. Clever Rioolservice, jouw vertrouwde ontstoppingsbedrijf in Almelo, deelt graag een aantal handige tips om van die vervelende verstopping af te komen.

1. Gebruik een ontstopper

De klassieke rubberen ontstopper kan vaak wonderen doen. Zorg ervoor dat er genoeg water in de gootsteen staat om de ontstopper goed af te sluiten. Plaats de ontstopper over de afvoer en pomp krachtig op en neer. Met een beetje geluk komt de verstopping los en kan het water weer vrij doorstromen.

2. Maak een natuurlijke ontstopper

Een milieuvriendelijke manier om een verstopping aan te pakken is het gebruik van een mengsel van baking soda en azijn. Giet een halve kop baking soda in de afvoer, gevolgd door een halve kop azijn. Laat dit mengsel een paar uur, of bij voorkeur een nacht, inwerken. Spoel vervolgens met een ruime hoeveelheid heet water. Dit mengsel helpt om vet en etensresten op te lossen zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken.

3. Controleer de sifon

De sifon, het gebogen stuk pijp onder je gootsteen, is een beruchte verzamelplaats voor verstoppingen. Plaats een emmer onder de sifon om water en vuil op te vangen en schroef de sifon voorzichtig los. Maak deze grondig schoon en schroef hem weer terug. Vergeet niet om de rubberen ringen goed terug te plaatsen om lekkage te voorkomen.

4. Gebruik een rioolveer

Een rioolveer, ook wel ontstoppingsveer genoemd, kan helpen bij hardnekkige verstoppingen die dieper in de afvoer zitten. Voer de veer voorzichtig in de afvoer en draai deze met de klok mee. Dit helpt om de verstopping los te maken en weg te duwen. Wees wel voorzichtig om geen schade aan de leidingen te veroorzaken.

5. Voorkomen is beter dan genezen

Het is altijd beter om verstoppingen te voorkomen dan ze te moeten verhelpen. Let op wat je door de gootsteen spoelt. Vet, olie en grote etensresten horen niet thuis in de afvoer. Gebruik zeefjes om etensresten op te vangen en gooi deze in de afvalbak. Spoel regelmatig heet water door de afvoer om vetophopingen te voorkomen.

Wanneer een professional inschakelen?

Soms is een verstopping zo hardnekkig dat bovenstaande methoden niet helpen. In dat geval is het verstandig om een professional in te schakelen. Clever Rioolservice in Almelo staat altijd voor je klaar met de juiste kennis en apparatuur om elke verstopping snel en efficiënt te verhelpen.

Neem contact op met Clever Rioolservice

Heb je alles geprobeerd maar blijft de verstopping terugkomen? Of wil je gewoon voorkomen dat je met een verstopping te maken krijgt? Neem dan contact op met Clever Rioolservice. Wij bieden snelle en betrouwbare service en zorgen ervoor dat jouw keukenafvoer weer helemaal schoon en vrij van verstoppingen is.

Bel ons vandaag nog of bezoek onze website voor meer informatie en het maken van een afspraak. Samen zorgen we ervoor dat jouw keuken weer optimaal functioneert!

Chat openen
Direct chatten met een expert?
Hallo! Hoe kunnen we je helpen?